CWO

Terug

CWO Motorboot instructeurs inspiratie dag


De Motorboot instructeurs inspiratie dag was een groot succes! In onderstaand verslag kunt u nalezen hoe deze is verlopen:
Vanuit de motorboot instructeurs van WSV Giesbeek hebben wij: Ronald Spijkerman, Jan-Albert Wikkerink en Bas Boerboom een dag georganiseerd voor alle motorboot instructeurs uit Nederland. Het doel van deze dag was; een kennismaking, opnieuw wederzien en het uitwisselen van informatie omtrent de MotorBoot instructie. Vanuit het hele land waren er op 12 mei 2019, 14 personen aanwezig die geïnteresseerd waren in hoe de anderen dit doen. Wij trapten af door een presentatie te geven hoe wij invulling geven aan de cursus MotorBoot 1 gericht op het bemanningslid. Dit gaf natuurlijk stof voor discussie, wat niet altijd even gemakkelijk was. Want je wilt natuurlijk altijd horen dat je het goed doet. Achteraf is in de evaluaties ons wel duidelijk geworden hoe de feedback tot stand kwam. Het niveau in den lande van de MB-instructeurs is hoog en men wilde graag weten “wat zou je doen in…”  Het maakt nogal uit over welk niveau je praat. Wij spraken over MB 1 in de meest gunstige omstandigheden. De feedback ging over instructeurs en hun rol. Neen een schip ligt nooit stil, het verleierd altijd. Zeg dat maar eens tegen een beginnende bemanningslid…

Ik denk dat wij hiermee de doelstelling hebben gehaald van deze dag. Wat leeft er zoal, en hoe denkt men hier over. Het maakt veel uit in welk gebied je vaart en de invloed die lokale omstandigheden hebben.

Hierna heeft het CWO een presentatie gegeven over de nieuwe opbouw en eisen omtrent het Jachtvaren, waarin de disciplines motorboot- en zeiljachtvaren samengevoegd zijn. Dit heeft meer voeten in aarde dan het zomaar samenvoegen. De opbouw van de leerstof met betrekking tot; bemanningslid, dagschipper, schipper en jachtschipper is wat ons betreft een goede opbouw.

Na de lunch zijn we nog even samengekomen om naar de nieuwe digitale vorderingenstaat te kijken en wat je daarmee kunt. Hierna zijn we met z’n allen naar de boten gegaan en hebben geleerd van en met elkaar over de verschillen en overeenkomsten in het geven van de instructies.

Het was voor ons een interessante en intensieve dag, maar vooral, een geslaagde dag. En hiermee willen wij graag het stokje overdragen aan een andere vaarschool, vereniging of scouting groep om volgend jaar een soortgelijke dag te organiseren waarin wij elkaar weer kunnen treffen.

Met vriendelijke groet,
Ronald Spijkerman en Bas Boerboom

WSV Giesbeek

 
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2019

Ouder nieuwsbericht

Meer rr&p