CWO

Terug

CWO Nieuwsbrief april/mei 2018
Beste lezer,
Het seizoen is weer in aantocht; de temperatuur stijgt en de activiteiten op het water nemen toe. In deze voorjaarsnieuwsbrief stellen we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de CWO.


CWO Jaarboek 2018
Het CWO-jaarboek van 2018 is gepubliceerd; op de tweede pagina staat aangegeven wat de belangrijkste wijzigingen zijn ten opzichte van 2017. Het bestuur vraagt iedere opleider en iedere verantwoordelijke van een opleidingslocatie en om het jaarboek goed door te nemen en dit ook te delen met de actieve I-4(i.o.) instructeurs. Het jaarboek is als u bent ingelogd op de CWO-website te downloaden. Mocht u het jaarboek via de site niet kunnen downloaden, mail dan het secretariaat.

Achterbanbijeenkomst
Op de achterbanbijeenkomst van afgelopen maart heeft het bestuur een update gegeven over de gang van zaken. In het tweede deel van de vergadering is aan alle aanwezigen gevraagd of zij input hadden voor de vernieuwing van het CWO-diplomasysteem. Het was een vruchtbare avond en de werkgroep vernieuwing diplomasysteem heeft zich al volledig gestort op het uitwerken van een plan.
Pieter van Kuppenveld heeft na jaren trouwe dienst al zijn CWO-taken neergelegd. De ‘Pieter van Kuppenveld Trofee’ is aan hem uitgereikt op de achterbanbijeenkomst. Deze wisseltrofee is door het bestuur in het leven geroepen om jaarlijks uit te reiken aan iemand die veel voor de CWO heeft betekend.

Bestuur
Maurice Leeser is afgetreden als bestuurslid. Momenteel heeft Marijn Stokker namens het Watersportverbond zitting het CWO-bestuur. Met betrekking tot de besluitvorming is het zo dat zowel het Watersportverbond als de HISWA één stem hebben in het bestuur, ongeacht hoe veel bestuursleden er zijn afgevaardigd.

PvB I-2, PvB I-4* en Voorblad CWO
De Proeven van Bekwaamheid (PvB) voor instructeur niveau 2 (I-2) zijn gewijzigd. Een I-2 afronding bestaat enkel nog uit een praktijkbeoordeling lesgeven; de PvB’s assisteren bij een activiteit en het inschatten van een vaardigheidsniveau zijn niet meer verplicht. Ook is het aanleveren van een I-2 portfolio geen onderdeel meer van de I-2 afronding. Het vernieuwde PvB-formulier I-2 is te vinden op de CWO-website, net als het nieuwe Voorblad Competentiegericht Opleiden.

Voor het halen van de examenbevoegdheid (I-4 ster) is het niet meer nodig om vooraf examenvragen in te leveren bij de CWO. De rest van de eisen voor I-4 ster is ongewijzigd. Zorg bij een PvB I-4 ster dat de kandidaat het logboek van waarin de drie keer meevaren met en ervaren CWO-IV examinator zijn beschreven, op tijd op stuurt naar het secretariaat.

Aanvraag PvB-beoordelaar I-4 en I-4*
Voor een Proeve van Bekwaamheid op niveau 4, moet een externe opleider langskomen. Afgelopen jaren is gebleken dat de PvB’s voor niveau 4 en 4-ster de CWO meer hebben gekost dan het heeft opgeleverd. Dit lag voornamelijk aan de reiskosten die de PvB-beoordelaars en gedelegeerden maakten. Daarom is besloten de prijs te verhogen. Om de opleidingslocaties tegemoet te komen, wordt gewerkt met een ‘vroegboekkorting’. Indien de PvB 20 dagen of meer dan 20 dagen van te voren bij het secretariaat is aangemeld, geldt de oude prijs van € 80,- per dagdeel. Een PvB dat later dan 20 dagen van te voren is aangevraagd, kost € 100,- per dagdeel. Een bijkomend voordeel van een PvB meer dan 20 dagen van te voren aanvragen, is dat de kans groter is dat er een PvB-beoordelaar of gedelegeerde wordt gevonden.

VDWS-CWO omscholing
Op dinsdag 19 juni 2018 zal een omscholingsdag plaatsvinden waarbij CWO niveau I-3 kan worden omgezet naar VDWS instructor en vice versa. Het VDWS (Verband Deutscher Windsurfing und Wassersportschulen) is het Duitse watersportdiplomasysteem. De omscholing is een pilot en betreft de disciplines catamaran, dinghy (zeilen) en windsurfen.
 
  • Datum: 19-6-2018
  • Tijd: 10:00-19:00u.
  • Locatie: Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam, Ossenhoek 1, Ouddorp (Zuid Holland).
  • Taal: Nederlands (Duits/Engels).
  • Prijs: € 150,- (plus eventueel materiaalhuur windsurf of zeilen € 20,- p.p.).
  • Aanmelden: tot 11 juni via lprade@vdws.de

Belangrijk: Deelnemers moeten voor aanvang van de opleiding de VDWS-SafetyTool of een andere passende aansprakelijkheidsverzekering kunnen overleggen.

Opleidercursus 2018
De opleidercursus is in volle gang. De 12 Opleiders in opleiding (Oio’s) hebben inmiddels twee workshopdagen achter de rug, en zijn bezig met externe locatiebezoeken en het meekijken en afnemen van I-4 PvB’s; wellicht heb u ook al iemand voorbij zien komen of gebeurt dat binnenkort nog.

De workshopdagen vinden op verschillende locaties plaats. De Oio’s hebben al een dag gehad bij Zeilschool de Vinkeveense plassen, op het HISWA-kantoor en Zeilschool de Randmeren. Binnenkort bezoeken ze Zeilschool het Uitgeestermeer, en bij Zeilschool de Morra vindt de praktijkafronding IV+ training geven plaats op 24 juni.

Foto’s aanleveren
Voor alle CWO uitingen zijn wij nog steeds op zoek naar mooie watersportfoto’s in een groot formaat. Graag schakelen we daar uw hulp voor in. Dus heeft u een mooie watersportfoto zonder zichtbaar logo, tekst of aanprijzing van een bedrijf en is er toestemming van iedereen op de foto om deze te mogen gebruiken in onze CWO uitingen (site, nieuwsbrief, e.d.)? Stuur deze dan op naar info@cwo.nl, dan nemen we graag even contact op!
 
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Het CWO-bestuur


 
Geplaatst op: dinsdag 8 mei 2018

Recenter nieuwsbericht

Meer rr&p