Terug
Op Watersportpaspoort.nl kunnen alle CWO I, II en III, uitgegeven vanaf het vaarseizoen 2020, geregistreerd worden. Het is de digitale versie van de papieren Watersportpaspoort. Voor de discipline Jachtvaren is het vanaf seizoen 2020 verplicht om te gebruiken, dit in verband met de vernieuwing van de diplomalijn. Voor alle andere disciplines is het gebruik van dit systeem facultatief.

Via deze URL kom je bij het inlogscherm van het digitale watersportpaspoort: www.watersportpaspoort.nl

Hieronder vind je alle informatie voor het gebruik van het uitgebreide systeem. 

Cursist/consument

Je kunt nu je eigen vorderingen in de watersportwereld inzien! Al je behaalde diploma's kunnen vanaf het watersportseizoen 2020 opgeslagen worden in watersportpaspoort.nl. Jij kunt vervolgens inzien welke diploma-eisen je al behaald hebt en welke je nog moet halen voor het uiteindelijk behalen van je volgende diploma. Je instructeur kan ervoor kiezen om je vorderingen dagelijks, wekelijks of maandelijks bij te houden. 
Van onze jongere cursisten kan de ouder of verzorger inloggen om de vorderingen te bekijken.
Let op: alle diploma's behaald voor 2020 zijn niet opgenomen in dit digitale systeem. Het is van belang dat je deze zelf bewaard.

Voor het vergemakkelijken van het gebruik van het systeem hebben we een handleiding voor je geschreven. Je download de handleiding hier.

Instructeur

Als instructeur wordt je in watersportpaspoort.nl gekoppeld aan één of meerdere cursisten tegelijk. Nadat je goed gekoppeld bent, kun je de vorderingen van de cursisten bijhouden net zoals je dat voorheen deed met een papieren vorderingenstaat. Als de cursist aan het einde van de cursus een diploma heeft verdient, kun je dat ook in het systeem uitgeven. De vaarlocatie (vereniging, scouting of vaarschool) kan ervoor kiezen om een behaald diploma uit te printen en fysiek te overhandigen aan de cursist.

Om je op weg te helpen met het gebruik van het systeem hebben we een handleiding voor je geschreven. Je download de handleiding hier.

Locatie beheerder/coördinator

Als locatiebeheerder of coördinator dien je alle cursisten en instructeurs in het systeem te zetten. Dit kan handig met een bestand dat je in één keer in kunt lezen. In het bestand kun je aangeven welke instructeur er les geeft aan welke kinderen. Als deze koppeling goed is verlopen, kan de instructeur gemakkelijk de vorderingen van de cursist bijhouden en kan de cursist gemakkelijk zijn of haar eigen vorderingen inzien.

Er is een handleiding geschreven waarin alle stappen zijn uitgelegd die je als beheerder of coördinator moet volgen. De handleiding download je hier.

Watersportpaspoort webinar 2021

Steeds meer locaties zijn afgelopen seizoen overgestapt naar het digitaal bijhouden van vorderingen en het uitgeven van eigen-vaardigheidsdiploma’s via het online watersportpaspoort.

Je kunt je cursist(en) ook vanuit het online watersportpaspoort nog steeds een vorderingenstaat of diploma mee naar huis geven. Met behulp van de handige sjablonen voor de vorderingenstaat en het diploma maak je het gemakkelijk in orde.

De CWO streeft naar een volledige overstap naar het watersportpaspoort, maar realiseert zich dat dit voor haar locaties uitdagingen met zich meebrengt.

Daarnaast organiseren we in het voorjaar van 2021 een viertal (online) bijeenkomsten over het gebruik van het watersportpaspoort. Wij raden alle locaties aan om een van deze bijeenkomsten bij te wonen zodat je goed voorbereid het nieuwe seizoen in gaat. 
  • 8 februari 10.30 uur Digitaal
  • 16 februari 10.30 uur Friesland - Vervalt
  • 10 maart 19.30 uur Digitaal
  • 24 maart 19.30 uur Midden Nederland
  • 12 april 19.30 uur Digitaal 

 Wil je graag beginnen met oefenen in de trainingsomgeving, heb je andere vragen of wil je je opgeven voor één van bovenstaande data, neem dan contact op met het CWO secretariaat (info@cwo.nl of 085-4015966)
Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2021

Ouder nieuwsbericht

Meer nieuws