Terug
Op Watersportpaspoort.nl kunnen alle CWO I, II en III, uitgegeven vanaf het vaarseizoen 2020, geregistreerd worden. Het is de digitale versie van de papieren Watersportpaspoort. Voor de discipline Jachtvaren is het vanaf seizoen 2020 verplicht om te gebruiken, dit in verband met de vernieuwing van de diplomalijn. Voor alle andere disciplines is het gebruik van dit systeem facultatief.

Via deze URL kom je bij het inlogscherm van het digitale watersportpaspoort: www.watersportpaspoort.nl

Hieronder vind je alle informatie voor het gebruik van het uitgebreide systeem. 

Cursist/consument

Je kunt nu je eigen vorderingen in de watersportwereld inzien! Al je behaalde diploma's kunnen vanaf het watersportseizoen 2020 opgeslagen worden in watersportpaspoort.nl. Jij kunt vervolgens inzien welke diploma-eisen je al behaald hebt en welke je nog moet halen voor het uiteindelijk behalen van je volgende diploma. Je instructeur kan ervoor kiezen om je vorderingen dagelijks, wekelijks of maandelijks bij te houden. 
Van onze jongere cursisten kan de ouder of verzorger inloggen om de vorderingen te bekijken.
Let op: alle diploma's behaald voor 2020 zijn niet opgenomen in dit digitale systeem. Het is van belang dat je deze zelf bewaard.

Voor het vergemakkelijken van het gebruik van het systeem hebben we een handleiding voor je geschreven. Je download de handleiding hier.

Instructeur

Als instructeur wordt je in watersportpaspoort.nl gekoppeld aan één of meerdere cursisten tegelijk. Nadat je goed gekoppeld bent, kun je de vorderingen van de cursisten bijhouden net zoals je dat voorheen deed met een papieren vorderingenstaat. Als de cursist aan het einde van de cursus een diploma heeft verdient, kun je dat ook in het systeem uitgeven. De vaarlocatie (vereniging, scouting of vaarschool) kan ervoor kiezen om een behaald diploma uit te printen en fysiek te overhandigen aan de cursist.

Om je op weg te helpen met het gebruik van het systeem hebben we een handleiding voor je geschreven. Je download de handleiding hier.

Locatie beheerder/coördinator

Als locatiebeheerder of coördinator dien je alle cursisten en instructeurs in het systeem te zetten. Dit kan handig met een bestand dat je in één keer in kunt lezen. In het bestand kun je aangeven welke instructeur er les geeft aan welke kinderen. Als deze koppeling goed is verlopen, kan de instructeur gemakkelijk de vorderingen van de cursist bijhouden en kan de cursist gemakkelijk zijn of haar eigen vorderingen inzien.

Er is een handleiding geschreven waarin alle stappen zijn uitgelegd die je als beheerder of coördinator moet volgen. De handleiding download je hier.

Nieuwsberichten; de ontwikkelingen

Online Watersportpaspoort vernieuwd!

Voor de start van de zomerweken zijn er wederom nieuwe functies en mogelijkheden binnen het watersportpaspoort voor LocatieBeheerders, instructeurs en het CWO secretariaat. Met deze functies is het mogelijk om het beheer van de gegevens te verdelen over meer personen en kan je voorkomen dat een cursist al weet dat hij/zij een diploma ontvangt voordat de uitreiking heeft plaatsgevonden.

Heb je de nieuwe functies van 18 juni 2021 gemist? Lees ze hier!
Ben je nog niet bekend met het Watersportpaspoort? Start dan eerst bij deze webpagina!

Vertraagt publiceren van een CWO diploma
Als locatie kun je ervoor kiezen om een diploma niet meteen zichtbaar te maken voor de cursist. Wanneer daarvoor gekozen wordt, wordt het diploma 36 uur na afgifte pas in de online omgeving zichtbaar. Hiermee wordt voldaan aan de wens, van met name locaties waar jeugdlessen worden gegeven, om cursisten te kunnen verassen met het uitreiken van het diploma zonder dat ze het al kunnen zien in het online Watersportpaspoort.

De standaard instelling is dat het diploma gelijk bij afgifte zichtbaar is. 
Om de instelling te veranderen en gebruik te maken van de 36 uur vertraging, volg je de volgende stappen:
-Ga naar het profiel van de Locatie
-Klik op ‘Locatie instellingen’
-Door met je muis over de blauwe ‘i’ te gaan, zie je nog uitleg over het diploma.
-Verander de keuze in ‘Ja’ door het diploma met 36 uur vertraging zichtbaar te maken voor de consument.

Nieuwe rol: Locatie Assistent
Naar aanleiding van de evaluatie met beheerders/eigenaren van CWO locaties is er een nieuwe gebruikersrol aan het watersportpaspoort toegevoegd. De nieuwe rol van locatie assistent heeft minder rechten dan een locatiebeheerder, maar meer rechten dan een instructeur. Deze rol is bedoeld voor een opleider, hoofdinstructeur of coördinator. 

Hieronder staan de rechten van deze gebruiker verduidelijkt:
Wel:
 • Diploma’s printen
 • Labels beheren
 • Cursist gegevens inzien en wijzigen
 • Importeren
 • Dagafsluiting
 • Rol Cursist/Instructeur/Ouder verzorger wijzigen
 • Diploma’s verwijderen

Niet:
 • Locatie instellingen (Email instelling, Diploma pdf, keuze vertraagd diploma weergeven, keuze vervolgadvies op diploma.
 • Competenties van opleidingen aanpassen
 • Exporteren
 • Rol locatie beheerder en/of assistent locatie beheerder wijzigen.
Geplaatst op: donderdag 8 juli 2021

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws