CWO

Terug

Toekomstplannen CWO positief ontvangen

Toekomstplannen CWO positief ontvangen

CWO in gezamenlijkheid op weg naar een eigentijds kennisplatform voor consumenten en professionals. Denk en doe mee!

 

Woensdagavond 6 april werd de CWO achterbanbijeenkomst gehouden. Samen met moederorganisaties HISWA-RECRON en het Watersportverbond, leslocaties en vrijwilligers deed het bestuur van de CWO verslag. Naast een terugblik op 2021 en het uitreiken van de Pieter van Kuppenveld-trofee aan Jan Cees Kossen stond de toekomst van de CWO centraal. 

 

Eind 2021 hebben het Watersportverbond en HISWA-RECRON samen ideeën gewisseld over de toekomst van de CWO. Arno van Gerven (directeur Watersportverbond) en Geert Dijks (directeur HISWA-RECRON) informeerden gezamenlijk alle aanwezigen over de aanleiding en ambitie om CWO naar een eigentijds kennisplatform te brengen. Een digitaal platform waar consumenten en professionals allerlei informatie en opleidingen kunnen vinden. Dé online plek voor alles over watersport opleidingen.

Tijdens de achterbanbijeenkomst zijn enkele uitgangspunten gepresenteerd die aan de
basis staan van een professioneel kennisplatform;

      Platte en moderne organisatie
      Onafhankelijke, flexibele en doortastende besluitvorming
      Kostenefficiënte ontwikkeling en beheer
      Kennisplatform voor vaarinstructie
      Eigentijdse leervormen met up-to-date studiemateriaal
      Modern gebruiksvriendelijk online platform
      Aansluiten bij behoeften van leslocaties en van de consument
      Voor alle watersporten
 

De CWO is blij met deze ambitie en heeft gemerkt dat er veel leslocaties en andere betrokkenen positief tegenover deze ambitie staan. In gezamenlijkheid gaat de CWO, met het Watersportverbond en HISWA-RECRON aan de slag om invulling aan deze ambitie te geven. 

 

Waar staan we nu en hoe zit de komende tijd eruit?

 

Tijdens de achterbanbijeenkomst is de ambitie uitgesproken om in het voorjaar van 2023 een vernieuwde organisatie, jaarboek en het online platform te lanceren. We zijn er ons van bewust dat dit ambitieus is en stellen vanzelfsprekend de kwaliteit voorop. 

 

Na de feedback op de achterbanbijeenkomst hebben wij het vervolg verder voorbereid:

  • Planning
  • Drie werkstromen: organisatie - inhoud - ICT
  • Marktverkenning ICT
  • Kaders budget
 

Om de betrokkenheid van de opleidingslocaties in te vullen en deze ontwikkeling verder vorm te geven zijn we allereerst op zoek naar een projectleider. We doen er alles aan deze op korte termijn te laten starten. 

 

De komende maanden is kennis en ervaring uit de praktijk onontbeerlijk om verdere invulling aan de ontwikkelingen te geven. Hierbij roepen wij dan ook een ieder op, die graag wil bijdragen aan de toekomst en ontwikkeling van de CWO, zich te melden via toekomst@cwo.nl, je kunt hierbij aangeven aan welke werkstroom jij een bijdrage zou willen leveren:

  1. Organisatie
  2. Opleidingen
  3. ICT
 

Heb jij al vragen en/of opmerkingen over de ontwikkelingen stuur dan gerust een e-mail aan info@cwo.nl 

 

Als bestuur van de CWO kijken we met plezier en positiviteit uit naar de toekomst van de CWO. Het is alle hens aan dek, we liggen op koers en hebben de wind in de zeilen. We zien jouw reactie dan ook met plezier tegemoet.

Geplaatst op: maandag 23 mei 2022

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer watersportpaspoort