Watersportdiploma.nl

Vanaf 2024 is de CWO overgestapt naar een nieuw digitaal registratiesysteem: Watersportdiploma.nl. In dit systeem worden alle eigen vaardigheid diploma's en instructeurskwalificaties van de CWO geregistreerd. 

Op de kennis- en helppagina van Watersportdiploma kun je terecht voor alle belangrijke functies van dit systeem en vind je antwoord op veel gestelde vragen. Binnen het Watersportdiploma zijn er drie belangrijke gebruikersrollen, deze staan hieronder kort toegelicht: 

Cursist
Als cursist kun je voornamelijk je huidige opleidingen en diploma's bekijken. Je kunt inzien welke diploma-eisen je al behaald hebt en welke je nog moet halen om je diploma te behalen. 
Voor de jongere cursisten kan de ouder of verzorgen inloggen om de deze gegevens in te zien. 
Let op: alle diploma's die zijn behaald voordat dit digitale registratiesysteem bestond, zijn niet opgenomen in deze database. Het is van belang dat je deze zelf bewaard. 

Instructeur
Instructeurs zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van de competenties van hun cursisten. Tevens kunnen zij hun eigen instructeurskwalificaties bekijken in hun profiel. Dit doe je door je 'instructeurspas' te downloaden. Ook de PvB route voor het halen van deze instructeurskwalificaties is te vinden in het Watersportdiploma.nl.

Leslocatiebeheerder 
Leslocatiebeheerders hebben verschillende functies die intuïtief zijn ontworpen, maar er zijn veel aspecten die een leslocatie moet beheren en begrijpen. Zij zijn namelijk voornamelijk verantwoordelijk voor het invoeren van alle cursisten en instructeurs binnen de leslocatie omgeving. Om deze reden hebben we een reeks handige tips samengesteld om snel vertrouwd te raken met het Watersportdiploma. Het systeem bevat contextuele uitleg op verschillende plaatsen wanneer je de muis ergens overheen beweegt. Bij belangrijke acties verschijnt altijd een waarschuwing met informatie over wat er precies zal gebeuren. Ervaar je een probleem? Neem dan eerst een kijkje bij de veel gestelde vragen voor mogelijke oplossingen. 

Heb je alsnog een vraag of probleem waar je niet uitkomt? Stuur dan een mail met omschrijving naar info@cwo.nl