Watersportpaspoort.nl

Op Watersportpaspoort.nl kunnen alle CWO I, II en III, uitgegeven vanaf het vaarseizoen 2020, geregistreerd worden. Het is de digitale versie van de papieren Watersportpaspoort. Voor de discipline Jachtvaren is het vanaf seizoen 2020 verplicht om te gebruiken, dit in verband met de vernieuwing van de diplomalijn. Voor alle andere disciplines is het gebruik van dit systeem facultatief.

Via deze URL kom je bij het inlogscherm van het digitale watersportpaspoort: www.watersportpaspoort.nl

Hieronder vind je alle informatie voor het gebruik van het uitgebreide systeem. 

Cursist/consument

Je kunt nu je eigen vorderingen in de watersportwereld inzien! Al je behaalde diploma's kunnen vanaf het watersportseizoen 2020 opgeslagen worden in watersportpaspoort.nl. Jij kunt vervolgens inzien welke diploma-eisen je al behaald hebt en welke je nog moet halen voor het uiteindelijk behalen van je volgende diploma. Je instructeur kan ervoor kiezen om je vorderingen dagelijks, wekelijks of maandelijks bij te houden. 
Van onze jongere cursisten kan de ouder of verzorger inloggen om de vorderingen te bekijken.
Let op: alle diploma's behaald voor 2020 zijn niet opgenomen in dit digitale systeem. Het is van belang dat je deze zelf bewaard.

Voor het vergemakkelijken van het gebruik van het systeem hebben we een handleiding voor je geschreven. Je download de handleiding hier.

Instructeur

Als instructeur wordt je in watersportpaspoort.nl gekoppeld aan één of meerdere cursisten tegelijk. Nadat je goed gekoppeld bent, kun je de vorderingen van de cursisten bijhouden net zoals je dat voorheen deed met een papieren vorderingenstaat. Als de cursist aan het einde van de cursus een diploma heeft verdient, kun je dat ook in het systeem uitgeven. De vaarlocatie (vereniging, scouting of vaarschool) kan ervoor kiezen om een behaald diploma uit te printen en fysiek te overhandigen aan de cursist.

Om je op weg te helpen met het gebruik van het systeem hebben we een handleiding voor je geschreven. Je download de handleiding hier.

Locatie beheerder/coördinator

Als locatiebeheerder of coördinator dien je alle cursisten en instructeurs in het systeem te zetten. Dit kan handig met een bestand dat je in één keer in kunt lezen. In het bestand kun je aangeven welke instructeur er les geeft aan welke kinderen. Als deze koppeling goed is verlopen, kan de instructeur gemakkelijk de vorderingen van de cursist bijhouden en kan de cursist gemakkelijk zijn of haar eigen vorderingen inzien.

Er is een handleiding geschreven waarin alle stappen zijn uitgelegd die je als beheerder of coördinator moet volgen. De handleiding download je hier.

Nieuwsberichten; de ontwikkelingen

Online Watersportpaspoort vernieuwd!

Voor de start van de zomerweken zijn er wederom nieuwe functies en mogelijkheden binnen het watersportpaspoort voor LocatieBeheerders, instructeurs en het CWO secretariaat. Met deze functies is het mogelijk om het beheer van de gegevens te verdelen over meer personen en kan je voorkomen dat een cursist al weet dat hij/zij een diploma ontvangt voordat de uitreiking heeft plaatsgevonden.

Meer lezen...