Catamaran Jeugd

Kapitein op je eigen boot? Dat kan. Jij bent de baas, jij bepaalt waar je heen gaat en hoe hard. De instructeurs leren je stap voor stap om veilig met je boot te varen. Uiteindelijk ben je in staat om overal te komen, over golven te scheuren en weer veilig thuis te komen. Ook leer je alle onderdelen van de boot kennen, de regels op het water en hoe je een wedstrijd vaart. Op een aantal CWO opleidingslocaties zijn speciale catamarans aanwezig die voor jou geschikt zijn. De catamaran is ontzettend snel en scheurt over het water.

Catamaran Jeugd Introductie

Deze opleiding is bedoeld voor jeugd die kennis wil maken met de zeilsport. Tijdens de introductie leert met kennismaken met zeilen. De eerste beginselen van het zeilen worden bijgebracht. Het primaire doel van dit diploma is kennismaken en jeugd enthousiast maken voor de zeilsport. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het sturen en de positie in de boot. Dit wordt aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid, het weer en wat vaarjargon.
De introductie geschied onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een zwakke wind.

Catamaran Jeugd Basis

Deze opleiding is bedoeld voor personen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Dit wordt aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met windkracht 3 Beaufort.

Catamaran Jeugd Ervaren

Cursisten die deze opleiding willen volgen worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij de basis cursus, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal etc. Aangevuld met bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden; niet te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.

Catamaran Jeugd Gevorderd

Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal én lagerwal. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder redelijke omstandigheden, tot en met windkracht 5 Beaufort. De theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan.

De Opleidinghandboeken

In de opleidinghandboeken vind je de discipline-afhankelijke bepalingen en afspraken, alsmede de diploma-eisen.

Handboek Catamaran Jeugd