Windsurfen

Windsurfen Introductie

Deze opleiding is bedoeld voor personen die kennis willen maken met de surfsport. Tijdens de introductie leert met kennismaken met surfen. De eerste beginselen van het windsurfen worden bijgebracht. Het primaire doel van dit diploma is kennismaken en de cursist enthousiast maken voor de surfsport. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het komen tot de basishouding en optrekken van het zeil. Dit wordt aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid, het weer en wat vaarjargon.
De introductie geschied onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een zwakke wind.

Windsurfen CWO I

Deze opleiding is bedoeld voor personen die nog nooit gesurft hebben. Als de cursist aan al deze eisen heeft voldaan, dan zal hij/zij veilig onder begeleiding kunnen surfen op rustig binnenwater. De onderstaande punten kan de cursist uitvoeren tot en met windkracht 12 knts.

Windsurfen CWO II

Cursisten die deze opleiding willen volgen worden verondersteld de beginselen van het windsurfen, zoals behandeld bij de basis cursus, te beheersen. Als de cursist aan al deze eisen heeft voldaan, dan zal hij/zij zelfstandig ongeacht de windrichting op elk gewenst punt kunnen afvaren en aankomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een trapeze. De onderstaande punten kan de cursist uitvoeren tot en met windkracht 16 knts.

Windsurfen CWO III

Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres. Als de cursist aan al deze eisen heeft voldaan, zelfstandig ongeacht de windrichting op elk gewenst punt kunnen afvaren en aankomen en kunnen planeren. Er wordt doelmatig gebruik gemaakt van trapeze en voetbanden. De onderstaande punten kan de cursist uitvoeren tot en met windkracht 20 knts.