Windsurfen

Diploma Windsurfen I

Deze opleiding is bedoeld voor personen die nog nooit gesurft hebben. Tijdens de opleiding worden systematisch de beginselen van het surfen bijgebracht. Dit alles onder gunstige omstandigheden: onder toezicht, met regelmatige wind t/m 12 knts in rustig en beschut vaarwater. Als de cursist aan al de eisen heeft voldaan, dan zal hij/zij veilig onder begeleiding kunnen surfen op rustig binnenwater. 

Diploma Windsurfen II

Cursisten die deze opleiding willen volgen, worden verondersteld de beginselen van het surfen, zoals behandeld bij Windsurfen I, te beheersen. Als de cursist aan de eisen heeft voldaan, dan zal hij/zij zelfstandig ongeacht de windrichting op elk gewenst punt kunnen afvaren en aankomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een trapeze. De onderstaande punten kan de cursist uitvoeren tot en met 16 knts.

Diploma Windsurfen III

Als de cursist deze opleiding heeft afgerond, kan hij/zij zelfstandig ongeacht de windrichting op elk gewenst punt kunnen afvaren en aankomen en kunnen planeren. Er wordt doelmatig gebruik gemaakt van trapeze en voetbanden. De cursist kan de eisen uitvoeren tot en met windkracht 20 knts. 

De Opleidinghandboeken

In de opleidinghandboeken vind je de discipline-afhankelijke bepalingen en afspraken, alsmede de diploma-eisen.

Handboek 2.2 Windsurfen.pdf