CWO

Vaarbewijs

Het vaarbewijs wordt niet door de CWO uitgegeven. Dit gebeurt door het CBR.

Voor het instructeursniveau 4 is vaarbewijs I of II noodzakelijk, afhankelijk van de discipline. Door het hele land zijn examen- en opleidingsmogelijkheden. Het Klein Vaarbewijs bestaat uit 2 onderdelen, deel I en deel II. Hieronder treft u een beschrijving aan van deze onderdelen.

Klein Vaarbewijs I

Dit vaarbewijs geeft de schipper het recht te varen op alle rivieren, kanalen en kleine meren. De Gouwzee en de Randmeren (Gooimeer t/m Ketelmeer/Zwarte Meer) zijn Vaarbewijs I gebied. De havens aan de Vaarbewijs II gebieden zijn Vaarbewijs I gebied. Het Klein Vaarbewijs I is niet geldig voor de Westerschelde, de Oosterschelde: het IJsselmeer incl. Markermeer en IJmeer, de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

Klein Vaarbewijs II

Dit vaarbewijs geeft de schipper het recht te varen op alle binnenwateren, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer, Markermeer en IJmeer, de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

NB. Het Vaarbewijs is alleen geldig voor binnenwateren. Op basis van het Vaarbewijs krijgt u via het CBR ook een International Certificate of Competence (ICC).